We kozen Wandelclub Sterrestappers als clubnaam naar de geografische ligging van onze maandelijkse verzamelplaats.

 

De rotonde 'De Sterre' is het bekendste en drukste verkeersknooppunt ten zuidwesten van de stad Gent, slechts 15 minuten stappen van het station Gent-Sint-Pieters. Het is de ideale uitvalsbasis vlakbij de E17 - E40 - R4

 

Op onze allereerste wandeling te Kalken (20 september 1987) waren we met 33 deelnemers. Het gemiddelde aantal wandelaars ligt tussen de 20 en 30 personen.

 

Op 25 oktober 2009 startten we met Fietsclub Sterretrappers. Dit is geen club van wielertoeristen, maar een recreatieve fietsgroep. Het zijn vaak Oud-Sterrestappers die om bepaalde redenen niet meer meestappen, maar de vriendschapsbanden niet graag verliezen en dus onlosmakelijk verbonden willen blijven met de Sterrestappers. Daarom kiezen we ook voor dezelfde dag om te wandelen en fietsen, dezelfde startplaats en hetzelfde startuur. Er wordt een fietstocht uitgestippeld, vaak via de knooppunten, in de omgeving van het parcours van de wandeling. Het maximum aantal deelnemers tot hiertoe is 14 personen.

In 2022 vierden we het 35-jarig bestaan van de Sterrestappers met een feestweekend in Château de Ledquent in Marquise

De Sterretrappers mochten op de  fietstocht van 20 oktober 2019 in Wortegem-Petegem het glas heffen op hun 10-jarig bestaan.